zaterdag 21 november 2015

Eetclub 3.3 Vlaams stoofvlees

Lekker herfstgerecht, gebaseerd op onze vrienden van 24 Kitchen klik hier voor het oorspronkelijke recept. 

Ingrediënten voor 4 personen
2 uien
1 teentje knoflook
800 g runderpoulet 
ZoutVersgemalen peper 
Bloem 
30 g boter 
1  laurierblaadje 
2 takjes tijm 
1  bouillonblokje 
3  kruidnagels 
nootmuskaat 
1 flesje trappisten dubbel bier 

 Aan de slag!

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Snijd het vlees in kleine stukjes, bestrooi met zout, peper en bloem het vlees. Verhit de boter in een pan en bak het vlees. Voeg de uien en knoflook toe en bak circa 2 minuten. Voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en 0,5 theelepel geraspte nootmuskaat toe en blus af met bier. Laat het gerecht circa 2,5 uur zachtjes stoven in de pan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten