zaterdag 21 november 2015

Eetclub 3.3 Eendenborst met sinasappelsalade en krokante honingraat

Ingrediënten voor 4 personen

Krokante honingraat (als je durft)
2 el golden syrup
1 tl bakpoeder
1/2 tl vijfkruidenpoeder (ik gebruikte Provençaalse kruiden)

Eendenborst
1 eendenborst
Zout en peper


Sinaasappelsalade
2 sinaasappels
1 el sesamolie
1 el fijngesneden muntblaadjes

Aan de slag!
Verwarm de golden syrup in een pannetje en voeg - als deze borrelt- het bakpoeder en de vijfkruidenpoeder toe. Roer alles goed oor. Schenk het mengsel in een kom bekleed met bakpapier. Laat het geheel opstijven in de koelkast en breek of snijd het voor serveren in stukjes.

Verwijder de stevige pees uit de eendenborst en kruis het vel van de eendenborst in. Bestrooi met zout en peper. Verhit boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de eendenborst met de vette kant naar beneden in de hete koekenpan en bak deze kant in circa 6 minuten goudbruin en krokant. Draai de borst om en bak ze net zolang tot de juiste gaarheid is bereikt (nog circa 3 minuten voor rosé). Haal de eendenborst uit de pan en en laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie.

Schil de sinaasappels dik en snijd het vruchtvlees weg tussen de vliesjes. Meng dit met de sesamolie en muntblaadjes.

Snijd de eend in 4 mooie stukken en serveer ze met de sinaasappelsalade en krokante honingraat.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten