Ingrediƫnten
Zoet zanddeeg
200 g bloem
30 g amandelmeel
70 poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
120 g boter
1 ei
snufje zout
Chocoladetaart
1 eiwit
80 ml melk
1,9 dl slagroom
oploskoffie (hoeveelheid naar smaak), recept zegt 1/2 tl ik heb 2 zakjes oplos espresso gebruikt voor de extra smaak
1 ei
200 g pure chocolade met 70% cacao
Aan de slag!
Zeef de bloem boven een kom en voeg de andere droge ingredienten toe. Maak een kuiltje in het midden en doe de boeter en het ei erin. Kneed alles met je vingertoppen kort tot een zanderig deeg.
Rol het deeg tot een bal en wikkel deze in plasticfolie. Bewaar de bal tenminste 12 uur in de koelkast.
Verwarm de oven op 170 graden.
Rol het zoete zanddeeg uit. Bekleed de taartvorm ermee. Dek de boden af net bakpapier en leg er gedroogde bonen (bakbonen) op om te voorkomen dat het deeg rijst. Zet de bodem 20 minuten in de oven.
Laat de bodem afkoelen en bestrijk de binnenkant met eiwit om te beschermen tegen het vocht.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Schenk de chocoladeroom op de taartbodem, zet de oven uit en zet de taart er dan 15-20 minuten in, de room moet drillen. Laat afkoelen en smullen maar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten