zaterdag 21 november 2015

Eetclub 3.3 Gefrituurde aardappelwokkels

Ingrediƫnten voor 12 stuks
12 middelgrote, kruimige aardappels
2l olie om te frituren
1 tl zout
(1tl paprikapoeder)
12 houten spiesen

Aan de slag!
Was de aardappels. Snijd van elke aardappel aan een kant een kapje af. Zet de aardappels op het snijvlak rechtop. Steek de houten spies recht naar beneden in de aardappel.  Snijd met een dun, scherp mes de aardappel in een hoek van ca 45 graden ten opzichte van de spies in tot op de houten spies. Draai nu voorzichtig de aardappel spiraalvormig rondom in tot op de spies. Trek de onderkant van de aardappel voorzichtig naar beneden over de spies.

Verhit de frituurolie in een ruime pan tot ca 140 graden. Frituur de aardappelwokkels in ca 5 minuten gaar. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhoog de temperatuur van de olie tot ca 180 graden. Frituur de aardappelwokkels in 2-3 minuten goudbruin.


Schep de wokkels uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met het zout (en het paprikapoeder).

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten