maandag 20 juli 2015

Eetclub 3.1: Warme Perensalade

Jamie's warme perensalade
Voorgerecht eetclub 3.1

Ingrediënten voor 5 personen:
4 rijpe peren, geschild en in kwarten gesneden
6 plakjes ontbijtspek
2 el ahornsiroop
75 g pecannoten
1 krop friséesla (ik had botersla, kan ook)
40 g gemengde tuinkers (en evt. andere scheuten)
1 zakje waterkers (ik had alleen tuinkers)

voor de mosterddressing:
1/2 tl grove mosterd
sap van een 1/2 citroen
olijfolie

1. Verwarm de oven voor op 190°C.
Doe de peren in een kleine ovenschaal en verdeel de ontbijtspek eroverheen.
Bak ze 10 minuten in de oven en sprenken de ahornsiroop er daarna overheen, strooi de paconnoten over de peer en schud alles even door elkaar.
Zet de schaal nog 15-20 minuten in de oven tot de peren zacht en zoet zijn, de noten licht geroosterd en gekaramelliseerd en de bacon lekker knapperig.
2. Was de lichte binnenste blaadjes van de sla, slinger ze droog in een slacentrifuge (!) en leg ze op een serveerschaal. Verdeel de tuinkers (en waterkers) over de sla.
3. Meng de ingrediënten voor de dressing in een beker en zet op tafel. Wacht tot iedereen aan tafel zit en meng dat de salade, de dressing, de zachte peren, geroosterde noten en knapperige bacon door elkaar.
Direct opeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten