maandag 20 juli 2015

Eetclub 3.1: Lamsribbetjes met rabarber & Prei met feta

Jamie's Lamsribbetjes met rabarber & Prei met feta
Hoofdgerecht eetclub 3.1

750 g rabarber (in stukjes van 5cm)
6 el honing
olijfolie
75 g amandelen
blaadjes van 1 bos gemengde kruiden (bv. peterselie/munt/bieslook)
handvol broodkruim
2 lamsrugribstukken met 6 ribbetjes
2 el Dijonmosterd

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de rabarber op een bakplaat. Besprenkel de rabarber met honing en olie, meng alles door elkaar.
2. Maal de amandelen en de kruiden fijn in de keukenmachine en schep alles in een kom. Roer het broodkruim erdoor en voeg naar smaak zout en zwarte peper toe.
3. Snijd met een scherp mes de vetlaag van het lamsvlees in, wrijf het in met de mosterd en bedek het met een laag broodkruimmengsel. Druk dit stevig aan. Leg het lam op de rabarber, besprenkel met olie en bak in de oven 25-35 minuten als je houdt van medium, 5-10 minuten langer als je het vlees niet te rood wilt. laat het vlees 5-10 minuten rusten, snijd de ribbetjes los en serveer ze met de rabarber.

Prei met feta en mosterd-dillevinaigrette

350 g jonge prei
1 tl Dijonmosterd
1 kleine teen knoflook, geperst
2 el olijfolie
2 tl citroensap
1 el versgehakte dille
30 g feta

1. Breng ruim water aan de kook in een pan die groot genoeg is om de preitjes in te leggen (zorg ervoor dat de prei onderstaat). Voeg de preitjes toen en laat ze 4-5 minuten zachtjes koken. Giet af en laat schrikken.
Gratis Tippie van Jopie: Leg de preitjes niet al in het water voordat je ze gaat koken (uur van tevoren bv.), dan trekken ze krom :)...
 2. Klop mosterd, knoflook, olijfolie en citroensap in een kleine kom. Voeg de dille, zout en peper naar smaak toe.
3. Leg de preitjes op een schaal en schenk de dressing erover. Verkruimel er feta over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten