Moelleux au Chocolat!
Krijg hier al zin in als ik de naam alleen al hoor :-) !
Je kunt de moelleux ook eeder op de dag maken en in de koelkast bewaren (evt. ook al in de vormpjes). Verleng de baktijd dan tot 12 minuten.
Ingrediƫnten voor 4 personen
25 g boter, op kamertemperatuur
175 g pure chocolade (70% cacao)
75 g suiker
2 grote eieren
1/2 tl vanille extract (ik heb vanille suiker gebruikt)
25 g bloem
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg er alvast een bakplaat in. Vet 4 darioles of ramekins (160 ml - ik had gewoon muffinvormpjes!) in. Bekleed de bodem met bakpapier (ik had ze alleen ingevet, geen bakpapier gebruikt).
2. Smelt de chocolade in stukjes in een kom boven kokend water. Laat iets afkoelen terwijl je het beslag maakt.
3. Klopt boter de suiker tot een luchtig mengsel. Klop de eieren er een voor een door, voeg de vanille en wat zout toe.
Roer de bloem er los door, en meng dan voorzichtig de chocolade erdoor. Het mengsel moet flink indikken. Verdeel over de schaaltjes en bak 8 minuten op de warme bakplaat in de oven en serveer de moelleux direct.
Eet smakelijk!
Ps. Even opgezocht wat darioles en ramekins zijn... Zijn namen voor een bepaald bakvormpje.
Darioles: https://www.google.nl/search?q=darioles&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CC8QsARqFQoTCOaPr6Kf6sYCFYuQLAoda2MH3A&biw=1280&bih=699
Ramekins: https://www.google.nl/search?q=darioles&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CC8QsARqFQoTCOaPr6Kf6sYCFYuQLAoda2MH3A&biw=1280&bih=699#tbm=isch&q=ramekins
Geen opmerkingen:
Een reactie posten