woensdag 24 juni 2015

Homemade mueslirepen

Benodigdheden voor circa 20 stuks

50 ml honing
40 g kokosolie (gesmolten)
4 eiwitten
1 tl kaneel
400 g bio-granola (of cruesli)
170 g gedroogde cranberry's, rozijnen of gehakte gedroogde abrikozen of een mix hiervan (uiteraard kun je ook variƫren met andere vruchten, geheel naar eigen smaak)
Rechthoekige bakvorm van 20 x 30 cm, ingevet, met op maat geknipt bakpapier belegd


Werkwijze
Verwarm de oven voor op 170C

Meng in een ruime kom de honing goed met de kokosolie, eiwitten en kaneel.
Schep de granola en cranberry's of zuidvruchten erdoor en meng goed.
Vet ook het bakpapier in en schep het granolamengsel erin.  Druk aan met een houten spatel zodat het een grote vaste massa wordt.

Bak de koek 20 - 25 minuten tot hij net mooi goudbruin kleurt.
Haal uit de oven, laat de koek bijna helemaal afkoelen en snijd er dan in de bakvorm 20 repen van, laat ze daarna helemaal afkoelen.

Bewaar de repen tussen laagjes bakpapier in een luchtdichte trommel anders worden ze snel zacht en oud.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten