Op jullie verzoek! - Basisrecept voor granola
Het recept is gebaseerd op het granola recept 'Uit Pauline's keuken' maar ik maak hem met een eigen twist en nog meer basic.
Ingrediƫnten
100 gram havermout
50 gram hazelnoten
50 gram pompoenpitten
3 el maple syrup
2 el kokosolie (gesmolten)
1 tl kaneel
Aan de slag!
Verwarm je over voor op 180 graden.
Meng de havermout, de hazelnoten en de pompoenpitten in een kom.
Voeg de kokosolie, maple suryp en kaneel toe en roer alles goed door elkaar heen.
Pak een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Verdeel het mengsel over de plaat.
Rooster de granen tussen de 15 en 20 minuten en roer de granola af en toe even om tijdens het bakken. Ik schuif mijn bakplaat altijd in de laagste stand in de oven aangezien vooral de hazelnoten best snel verbranden en je dit op deze manier voorkomt.
Laat de granola afkoelen op de bakplaat en voila! je homemade granola is gereed!
Je kunt er nog rozijnen aan toevoegen maar dit vind ik zelf geen fijne toevoeging aan de granola en uiteraard kun je in het recept nog allerlei noten en zaden toevoegen die je zelf lekker vindt. Gewoon toevoegen, meemengen en bakken. De maple syrup zou je nog door honing kunnen vervangen en de granola is heerlijk met Alpro Soya en wat vers fruit zoals een banaantje, aardbeien of mango.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten