Ingrediënten voor 4 personen
2 courgettes
1 teen knoflook
100 gr cherry tomaatjes
1 rode ui
50 gr feta
1 tl oregano
Klein handje bieslook
Peper en Zout
Olijfolie
2 courgettes
1 teen knoflook
100 gr cherry tomaatjes
1 rode ui
50 gr feta
1 tl oregano
Klein handje bieslook
Peper en Zout
Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de courgettes en snij ze doormidden.Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schraap het binnenste gedeelte van de courgette eruit met een lepel of met een parisienne boortje. Haal er zoveel mogelijk uit, maar maak geen gaten in de bodem.
Hak de courgettepulp fijn met een scherp mes. Doe dit in een kom.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij de courgette.
Snij de tomaatjes in partjes en voeg deze bij de courgette.
Verkruimel de feta over het courgette-mengsel.
Breng de vulling op smaak met de oregano en wat peper en zout.
Leg de courgette-helften in een ingevette ovenschaal.
Schep de vulling in de courgette bootjes.
Besprenkel de gevulde courgette met wat olijfolie. Bak ze in ongeveer 20 tot 25 minuten af in de voorverwarmde oven.
Mocht de bovenkant tussentijds te donker worden, dek deze dan af met wat aluminium folie.
Garneer de gevulde courgette met wat fijngehakte bieslook.

Gisteravond geprobeerd met een lekkere risotto erbij. Ik vond hem lekker en verfrissend. Daan was wat minder enthousiast.
BeantwoordenVerwijderenHaha hoi Margotje! Ga even proberen deze blog levendig te houden :-). Had speciaal in mijn agenda gezet: op maandag 9 maart: Stukje op de blog schrijven! Zodoende.
BeantwoordenVerwijderenDaan was niet zo enthousiast dus? Haha mannen hé.... Jelle kon mijn bananenbrood van laatst ook niet zo waarderen.